Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، با فرا رسیدن فصل تابستان مستاجران به تکاپو برای پیدا کردن خانه‌ی با قیمت مناسب می‌افتند اما ظرف سال‌های گذشته به ویژه سال جاری قیمت‌ها به طور سرسام‌آوری افزایش پیدا کرد به طوری که برخی از شهروندان به ناچار به حاشیه شهرروی آورده‌اند.

در حالی که درآمد شهروندان خرم‌آبادی بالا نیست اما اجاره‌بها به شدت بالا است، برخی ماالکان اجاره‌بها را راهی برای درآمد خود کرده‌اند و این خود فشار زیادی را به مستاجران که عمده آنها جزو اقشار ضعیف جامعه هستند وارد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نبود نظارت و قانون مشخصی در حوزه اجاره بها سبب شده برخی مالکان از آب گل آلود ماهی گرفته و هر طور که دلشان بخواهد نرخ مشخص کنند، در این میان مستاجران رانده و مانده از همه جا آواره بنگاه‌های معاملاتی می‌شوند تا شاید واحدی را قیمت مناسب پیدا کنند.

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۹۵  از ۴۹۲ هزار و ۴۸۴ خانوار لرستانی ۱۶۳ هزار و ۴۰۳ خانوار مستاجر هستند یعنی ۳۳ درصد، در خرم‌آباد هم از ۱۴۱ هزار و ۴۳۹ خانوار ۵۶ هزارو ۷۶۲ خانوار یعنی ۴۰ درصد مستاجر هستند که عدد قابل توجهی است.

 

تشریح عوامل افزایش نرخ اجاره بها

رییس انجمن انبوه سازان لرستان با اشاره به دلایل افزایش اجاره بها در خرم‌آباد می‌گوید: نرخ اجاره بها تابع یک سری متغیرات از جمله افزایش قیمت ملک، افزایش دستمزد و مصالح، متعادل نبودن عرضه و تقاضا، روند کند ساخت و ساز ، نبود اطلاعت جامع بانک زمین و مسکن، تحریم‌های اقتصادی، افزایش بی رویه دلار و رها کردن بافت‌های فرسوده در شهر است. 

مهران دالوند می‌افزاید: درخرم‌آباد 120هکتار بافت فرسوده وجود دارد که به حال خود رها شده است، این درحالی است که برنامه‌ریزی در این مناطق می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش نرخ اجاره بها داشته باشد.

وی معتقد است: تقاضای بالای مسکن و از طرفی کمبود مسکن منجر به افزایش اجاره بها در خرم‌آباد شده است. 

قانون مشخصی نداریم

رییس انجمن انبوه سازان لرستان می‌گوید: نکته دیگر اینکه قانون مشخصی در خصوص اجاره بها وجود ندارد و مالکان به طورعرفی نرخ اجاره بها را مشخص می‌کنند که قابل قبول نیست.

دالوند خاطرنشان می‌کند: راهکار رفع مشکل مسکن هم در حوزه اجاره بها و هم خرید و فروش نیازمند ورود بخش خصوصی است.

رییس اتحادیه مشاوران املاک خرم‌آباد با اشاره به اینکه مدتی است اجاره بها در خرم‌آباد بهم ریخته است، می‌گوید: من چندماه گذشته نامه‌ی به دادستان ارسال کردم تا کارگروهی تشکیل و اجاره بها را در خرم‌آباد بر اساس نرخ کارشناسی تعیین کند.

اردشیر حسینی می‌افزاید: اما متاسفانه و با گذشت چندماه هیچ پیگیری صورت نگرفته و نتیجه‌ی حاصل نشده است.

وی بیان می‌کند: علاوه بر نرخ تورم در خرم‌آباد درآمدی وجود ندارد بنابراین هر کس ملکی دارد از آن به عنوان درآمد استفاده می‌کند.
توپ را زمین اتحادیه می‌اندازند

رییس اتحادیه مشاوران املاک خرم‌آباد در پاسخ به این پرسش که چرا نظارتی بر نرخ اجاره بها وجود ندارد، توضیح می‌دهد: اتحادیه سه نفر گرداننده دارد نه زوری دارد و نه حکمی می‌تواند صادر کند، وظیفه ما این است که مشکلات را بررسی و راهکار ارائه دهیم.

حسینی می‌افزاید: سازمان‌های مربوطه هیچ‌گونه کاری انجام نداده و توپ را در داخل زمین اتحادیه و مشاوران املاک می‌اندازند، حتی درخواست دادیم قولنامه‌ها را سیستمی کنند اما این کار هم انجام نشد.

وی خاطرنشان می‌کند: علاوه بر ضعف مدیریتی که منجر به افزایش اجاره بها در خرم‌آباد شده است عرضه و تقاضا هم بالا است، از طرفی صاحبان املاک هم مقصر هستند ما خودمان هم به خودمان رحم نمی‌کنیم. 

رییس اتحادیه مشاوران املاک خرم‌آباد در پایان صحبت‌های خود می‌گوید: بیش از پنجاه درصد از مستاجران به حاشیه نشینی روی آورده‌اند و اگر وضع به همین منوال پیدا کند به زاغه نشینی هم روی می‌آورند.

 

اجاره بها محل درآمد مالکان

یکی از مشاوران املاک نیز با اشاره به اینکه به دلیل عدم ثبات قیمت نرخ گذاری‌ها در همه حوزه‌ها از جمله مسکن عمومی است، می‌گوید: مالکان منازل مسکونی اجاره بها را محلی برای تامین معیشت خود مشخص کرده‌اند، همین امر سبب شده امسال نرخ اجاره بها بی رویه افزایش پیدا کند.

هوشنگ میر می‌افزاید: بر خلاف تصور مشاوران املاک نقش چندانی در افزایش نرخ بها ندارند، مالک نرخ را تعیین و اعلام می‌کند و مشاور املاک نهایت قرارداد را منعقد کند.

وی معتقد است: در سایه نبود نظارت‌ها، خلا قانونی و در بلبشویی که در بازار مسکن با آن مواجه هستیم شاهد افزایش نرخ اجاره بها هستیم.

به گفته این مشاور املاک نرخ اجاره بها نسبت به سال گذشته یک و نیم برابر افزایش پیدا کرده و این به مستاجران فشار زیادی را تحمیل کرده است.

افزایش نرخ اجاره بها در قراردادهای جدید

یکی دیگر از مشاوران املاک هم می‌گوید: درست است از پیک اجاره بها عبور کرده‌ایم، اما سال بعد هم با این معضل مواجه هستیم، متاسفانه به دلیل همخوانی نداشتن عرضه و تقاضا در بازار مسکن شاهد افزایش نرخ اجاره بها هستیم.

رستم پور افزایش اجاره بها را یک مشکل عمومی در کشور عنوان می‌کند و می‌افزاید: خرم‌آباد هم از این قاعده مستثنی نیست، ما امسال افزایش چهل تا پنجاه درصدی را در نرخ اجاره بها در خرم‌آباد شاهد بوده‌ایم، قراردادهای تمدیدی 25 درصد افزایش و قراردادهای جدید چهل تا پنجاه درصد افزایش داشت.

این مشاور املاک عدم تولید مسکن، افزایش شدید تقاضای دهه شصتی‌ها و مهاجرت روستاییان به حاشیه شهر را از علل دیگر افزایش نرخ اجاره بها عنوان می‌کند و می‌گوید: مواردی همچون تخلف مشاوران املاک و یا فرهنگ تجارت مالکان در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند که به دلیل تاثیر اندک قبل چشم پوشی است.

نظارت بر عهده ما نیست

رییس بازرسی اتاق اصناف می‌گوید: اتاق اصناف بر عرضه خدمات مشاوران املاک مانند حق کمیسیون‌ها نظارت دارد، ما در حوزه اجاره بها و یا خرید و فروش مسکن نمی‌توانیم ورود کنیم زیرا ماالکان زیر مجموعه ما نیستند.

دلفان می‌افزاید: در خصوص نظارت بر قیمت اجاره بها سازمان‌های مربوطه باید ورود کرده و مالکان را مجاب کنند تا نرخ‌های معقولی را برای نرخ اجاره بها مشخص کنند.

وی بیان می‌کند: اما شهروندان می‌توانند تخلف مشاوران املام در خصوص حق کمیسیون و یا تقاضای شیرینی از طریق سامانه ۱۲۴صمت و یا ۱۳۵ تعزیرات علام کنند.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: گرانی مسکن اتحادیه مشاوران املاک افزایش نرخ اجاره بها افزایش نرخ اجاره بها افزایش اجاره بها مشاوران املاک اجاره بها اجاره بها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۲۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش زاکانی به پرداخت ودیعه‌های سنگین مسکن به مدیران شهرداری تهران

به گزارش خبرآنلاین، شهردار تهران گفت: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند، وام با بهره بانکی در نظر یگیریم.

تسنیم در خبری نوشت: علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران درباره حواشی لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف ۵۰ درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم‌. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم اما متاسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904195

دیگر خبرها

  • مسیر سخت تا نقطه تعادل در بازار مسکن
  • توضیحات زاکانی درباره پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری
  • واکنش زاکانی به پرداخت ودیعه‌های سنگین مسکن به مدیران شهرداری تهران
  • ماجرای پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری چه بود؟
  • پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید
  • اجاره خانه در شمال تهران چقدر آب می خورد ؟ اجاره نشینی خوش نشینی یعنی همین !
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن