Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@07:30:20 GMT

کتابی برای خانه به دوش‌ها

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۵۱۹۴

کتابی برای خانه به دوش‌ها

نویسنده کتاب «قربانی شهریور»، تأکید کرد که در این کتاب با ارائه مسائل و راهکارهای مرتبط با اجاره‌نشینی، تلاش دارد تا کتاب راهنمایی به مستأجران ارائه دهد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هرچند از قدیم گفته‌اند «اجاره‌نشین، خوش‌نشینه»؛ اما انگار این ضرب‌المثل حداقل در سال‌های گذشته صدق نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجاره‌نشینی طی دهه‌های مختلف همواره به عنوان یکی از معضلات بزرگ خانواده‌های ایرانی که فاقد مسکن‌اند، مطرح بوده است. این موضوع طی سال‌های اخیر، به عنوان یک معضل اجتماعی از نقطه بحران نیز عبور کرده است. هرچند دولت‌های مختلف تلاش کرده‌اند با در نظر گرفتن روش‌ها و راهکارهای مختلف، بخشی از این مشکل را حل کنند، اما «مسکن» همواره به عنوان یکی از دغدغه‌های مهم خانواده‌ها، به ویژه برای زوج‌های جوان، مطرح بوده و هست. 

اجاره‌نشینی را می‌توان سبکی از زندگی مدرن در ایران تعریف کرد که اکثر خانواده‌ها آن را به دلایل مختلف تجربه کرده‌اند. گسترش جمعیت شهرها و کمبود خانه و از سوی دیگر افزایش قیمت مسکن، تقریباً همه زوج‌های جوان را مجبور کرده تا مدتی از زندگی خود را در این قالب سپری کنند. حالا که گفته می‌شود بیش از 70 سال برای خانه‌دار شدن یک خانواده ایرانی زمان لازم است، دیگر اجاره‌نشینی، خوش‌نشینی تلقی نمی‌شود. 

با وجود اینکه موضوع اجاره خانه، مالک و مستأجر از جمله موضوعات روز و مبتلی به اکثر ایرانی‌ها است، تاکنون کمتر اثر هنری نوشته شده است که بتواند به صورت دقیق به این دغدغه اجتماعی بپردازد. زهرا کاردانی، نویسنده، در کتاب جدید خود با نام «قربانی شهریور»، نگاهی انداخته است به دو سوی ماجرای اجاره‌نشینی: مالک و مستأجر. او در این کتاب که توسط نشر جام جم به چاپ رسیده است، تلاش دارد این پدیده اجتماعی را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهد. 

کاردانی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی تسنیم، با اشاره به انتشار این اثر گفت: حدود یک سال و نیم پیش مجبور شدم مدتی را برای پیدا کردن خانه صرف کنم. به دلایل اتفاقاتی که برایم رخ داده بود، تصمیم گرفتم مدتی مستأجری را امتحان کنم. این مسئله سبب شد وارد فضایی شوم که تاکنون آن را تجربه نکرده بودم. گشتن برای پیدا کردن خانه و راه‌هایی برای رسیدن به این هدف، دو موضوعی بود که در این مدت آن را تجربه کردم. 

وی ادامه داد: وقتی این تجربیات را با دوستانم مطرح می‌کردم، می‌دیدیم که برای آنها اتفاقات عجیب‌تری رخ داده است. این گفت‌وگوها من را به این فکر انداخت که کتابی با محوریت روایت‌های مستأجران بنویسم و از دغدغه‌های آنها بگویم.

کاردانی با بیان اینکه تلاش کرده در کتاب «قربانی شهریور» تمام مسائل مربوط به اجاره‌نشینی را طرح کند، اضافه کرد: در خلال ثبت روایت‌ها به نکات جالبی رسیدم که از این موارد، می‌توان به تفاوت برخورد همسایه‌ها با مالک یا مستأجر بودن عضو جدید یک آپارتمان اشاره کرد؛ این در حالی است که برخی از مستأجران خودشان انتخاب می‌کنند که این‌گونه زندگی کنند. 

نویسنده کتاب «قربانی شهریور» با اشاره به اینکه کتاب حاضر به یکی از پدیده‌های اجتماعی مهم در سال‌های اخیر با نگاهی متفاوت می‌پردازد، یادآور شد: در این اثر 21 روایت از مستأجران، صاحب‌خانه‌ها و مشاوران املاک ثبت شده است. 

به گفته کاردانی؛ در ثبت روایت‌ها به مشکلات متعددی اشاره می‌شد، اما من تلاش کرده‌ام که مشکلاتی که عمومیت دارند، در کتاب ذکر شوند. در این میان، قوانینی نیز به نفع مستأجران وجود دارد که معمولاً آنها از وجود این قوانین مطلع نیستند؛ به همین خاطر وقتی مالکی از آنها می‌خواهد که خارج از زمان تعیین‌شده، خانه را تخلیه کنند، به سرعت مجبور می‌شوند که به دنبال خانه جدید بگردند. در واقع تلاش من در این کتاب این بوده که «قربانی شهریور» با در نظر گرفتن این مسائل، هندبوکی برای مستأجران در جهت راهنمایی دادن به آنها برای پیدا کردن یک خانه مناسب باشد. 

نویسنده کتاب «قربانی شهریور» با بیان اینکه این کتاب، روایت یک‌سویه نیست، تصریح کرد: در کنار توجه به مشکلات و مسائل مستأجرها، نکاتی که مد نظر صاحب‌خانه‌ها هست نیز مطرح شده است تا مستأجران از این مسائل نیز آگاه شوند. 

ماه رمضان متفاوت یک زوج طلبه/ سفر به روستایی پر از جادو و جنبل

در بخشی از کتاب «قربانی شهریور» می‌خوانیم: «اجاره‌نشینی بستری است که همه ما به نوعی در آن زیسته‌ایم. پیراهنی است که به‌نحوی هرکدام‌مان لااقل یک‌بار لمسش کرده‌ایم؛ اگر نپوشیده باشیم، چه به‌عنوان کرایه‌نشین خانه‌های مردم، چه به عنوان صاحبخانه‌ای که بخشی یا همه خانه‌اش را در اختیار دیگری می‌گذارد، چه حتی به عنوان شنونده روایت‌های مستأجری از زبان صاحبخانه‌ها و مستأجرها. اگر از هرکدام‌مان بپرسند که «اولین‌بار در چه سنی مفهوم کرایه‌نشینی را درک کردی؟» لابد هیچ‌کدام یادمان نمی‌آید. اگر هم هیچ‌وقت طعم کرایه‌نشینی را نچشیده باشیم، دور و بر ما پر بوده از همسایه، فامیل و دوست و آشنایی که یک روز تابستانی آمده، نشسته ور دل پدر و مادرمان و از سختی روزگار باریده؛ از کرایه خانه که در هر سال و عصری، همیشه وزنش را روی گُرده مستأجر انداخته و همیشه هم سنگین بوده.»

کتاب «قربانی شهریور»، به قلم زهرا کاردانی توسط انتشارات جام جم به قیمت 42 هزار تومان منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب کتاب قربانی شهریور اجاره نشینی روایت ها خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۵۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ رمان مریلین رابینسون، نویسنده محبوب داریوش مهرجویی در نمایشگاه کتاب

نشر آموت امسال با بیش از ۱۸۰ عنوان کتاب در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور پیدا کرده است. به گفته یوسف علیخانی مدیر نشر آموت، این‌ناشر از زمان سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا دوره جدید این رویداد ۲۰ عنوان جدید منتشر کرده که در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شوند.

اما تازه‌ترین آثار این نشر ترجمه ۴ رمان «گیلیاد»، «خانه»، «لی‌لا» و «خانه‌داری» از مریلین رابینسون است که با ترجمه مرجان محمدی در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده است.  

«مریلین رابینسون» متولد ۱۹۴۳ در شهر سندپوینت آمریکا؛ دکترای زبان انگلیسی را در شهر واشینگتن به پایان برد. او در دانشگاه‌های بسیاری تدریس کرده است.
نام رابینسون در فهرست ۱۰۰ فرد تاثیرگذار مجله‌ی تایم قرار دارد. او در سال ۲۰۱۲ مدال ملی علوم انسانی را از باراک اوباما رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده دریافت کرد، و در سال ۲۰۱۶ برنده‌ جایزه‌ی ادبی صلح دیتون شد.  

مریلین رابینسون

رمان‌های مریلین رابینسون بیشتر برای اهالی کتاب و کسانی‌که هدفشان از خواندن داستان چیزی بیشتر از لذت و سرگرمی است، جذابیت دارد. به گفته تایمز، «مریلین رابینسون نویسنده‌ای بسیار قدرتمند است که می‌تواند نحوه‌ خواندن ما را تغییر دهد.»  از این جهت مخاطب می‌تواند با اعتماد کامل به داستان‌های او آثارش را بخواند و لذت ببرد.

آثار مریلین رابینسون مورد علاقه داریوش مهرجویی بود، مرجان محمدی مترجم این آثار در صفحه مجازی‌اش به خاطره ای از مهرجویی اشاره کرده که این کارگردان به او گفته است: «سه کتاب «گیلیاد»، «خانه» و «خانه‌داری» را در بیست روز خوانده و تمام کردم و منتظر ترجمه آثار بعدی این نویسنده هستم.»

چها رمان «گیلیاد»،«خانه»،«لی‌لا» و «خانه‌داری» به طور خلاصه برای مخاطب علاقه‌مند معرفی می‌شود.

«گیلیاد»؛ کتاب گیلیاد نامه‌های یک کشیش پیر آیووایی برای پسر هفت‌ساله‌اش است. رابینسون در این کتاب داستان سه نسل را از جنگ داخلی تا قرن بیستم تعریف می‌کند، داستانی درباره‌ی پدران و پسران و چالش‌های معنوی آن‌ها.

«خانه» داستان خانه‌ کشیش رابرت بوتون و فرزندانش را حکایت می‌کند. گلوری دختر خانواده به خانه برگشته است تا از پدر در حال مرگش مراقبت کند. جک پسر ولخرج و الکلی خانواده پس از سال‌ها غیبت به خانه می‌آید. کتاب خانه داستان تضاد میان نسل‌ها، عشق، مرگ و ایمان است.

«لی‌لا»؛ این داستان در مورد زنی بی‌خانمان به نام لی‌لا است که پس از سال‌ها آوارگی وارد شهر گیلیاد می‌شود و کلیسای شهر را تنها پناهگاه خود می‌یابد. او با قدم گذاشتن به این کلیسا داستانی عاشقانه را رقم می‌زند.

«خانه‌داری» داستان در مورد روت و لوسیل، دو خواهر یتیمی است که در شهر نمادین دورافتاده فینگربون در شمال‌غربی آمریکا بزرگ می‌شوند. پس از آن که قوم و خویش‌های جانشین مادر، آن‌ها را رها می‌کنند. این دو خواهر تحت مراقبت سیلوی، خاله بی‌خیال و اسرارآمیزشان قرار می‌گیرند.

چهار رمان رابینسون به هم پیوسته نیستند و آثاری مستقل هستند که هر کدام داستان مخصوص به خود دارند اما به گفته علیخانی؛ مدیر نشر آموت مخاطبی که می‌خواهد کتاب‌های رابینسون را بخواند برای درک و لذت بیشتر این آثار بهتر است به این ترتیب خواندن رمان‌ها را شروع کند؛ خانه، گیلیاد, لی‌لا و خانه‌داری.

«مرجان محمدی» مترجم این آثار، متولد ۱۳۴۸ در تهران و دانش‌آموخته‌ کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی و کارشناسی‌ارشد زبانشناسی همگانی است.

گفتنیست سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا ۲۹ اردیبهشت از ساعت ۸ تا ۲۰ هر روز پذیرای حضور علاقه‌مندان است.

خدیجه زمانیان یزدی

دیگر خبرها

  • مسیر سخت تا نقطه تعادل در بازار مسکن
  • چه کتاب‌هایی را به نوجوانان پیشنهاد بدهیم؟
  • ورود ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس به تهران تا پایان شهریور | خدمات پس از فروش اتوبوس های برقی بر عهده شرکت های داخلی خواهد بود
  • ۴ رمان مریلین رابینسون، نویسنده محبوب داریوش مهرجویی در نمایشگاه کتاب
  • عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب
  • روایت پری خانه ما از راز مادران چند شهید
  • پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید
  • اجاره خانه در شمال تهران چقدر آب می خورد ؟ اجاره نشینی خوش نشینی یعنی همین !
  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت